zeko-magistrala-trakia

Ресторантът ЗЕКО е любимо място за почитателите на турската кухня. Това е място с добра турска храна, отличен готвач, бързо обслужване. Незабравими за посетителите му са невероятните турски еднометрови хлябове и ароматни шишове, изпечени в пещ и на дърва.

Ресторантът ЗЕКО още от 2001г. си има верни клиенти, някои от които пътуват дотам специално за самото хранене. Известен преди като ресторант „Истанбул“, сега се нарича „Зеко“ на името на своя главен готвач, Зеки Оксуз.

Майстор Зеки във вихъра си

Ресторантът има два салона – първоначалният /и по-малък/, където обичайно можете да наблюдавате как се приготвя храната и новият /по-луксозен/ на мястото на бившата лятна градина. Ако сте за първи път там, е препоръчително да сте в малкия салон, ако искате да видите изкуството на подготвяне на ястията – от скорострелното рязане на съставките на салатата, до ‘мятането’ на хляба в пещта. Ястия, които са се доказали като любими там, са хляба /не само заради атракцията на приготвянето му /, чобанската салата /двойна, ако сте с компания/, и пикантния агнешки шиш. С кана айрян и чай за завършек, удоволствието е завършено.
Лек път и добър апетит!